Vision Eyewear is exclusief distributeur van Marc Cain Eyewear. Maak snel een afspraak om de nieuwste modellen te bekijken!

Het internationaal succesvolle modebedrijf Marc Cain werd in 1973 opgericht door Helmut Schlotterer, de managing director. Vandaag de dag is Marc Cain een wereldwijd opererend premiummerk voor damesmode met een eigen productiefaciliteit in Duitsland. Vanuit het hoofdkantoor in het Duitse Bodelshausen stuurt Marc Cain de wereldwijde onderneming aan.

Inmiddels telt het bedrijf alleen al in Duitsland meer dan 1000 medewerkers en behaalde het een omzetvolume van meer dan 265 miljoen euro. 223 Marc Cain Stores, 301 Shop-in-Stores, 409 depositoklanten en nog eens 1001 exclusieve gespecialiseerde winkels in 57 landen zijn kenmerkend voor de selectieve distributiestrategie. Nieuwe stores en nieuwe shop-in-stores zitten in de pijplijn. De exportquote van Marc Cain ligt boven de 60%, met een stijgende tendens.

De productieketen van de kleding van Marc Cain is een Europees proces, want de materialen zijn voor 90 % afkomstig uit Europa. Dit heeft als voordeel dat de wegen korter en sneller zijn en het is ook beter voor het milieu. In Europa gelden bovendien alle wettelijke regelingen op sociaal en ecologisch gebied.


Marc Cain, een Duits high-end damesmode merk, presenteert u een elegante en luxueuze monturen lijn, samengesteld voor het merendeel uit metaal. Deze eyewear collectie wordt ontworpen met high-end materialen zoals HTTP acetate, dit wordt exclusief in Italië gefabriceerd om de iconische stofontwerpen van MARC CAIN te kunnen laten terugkomen op het montuur. De geselecteerde designs, de originele patronen en kleuren van Marc Cain komen zo terug op het montuur en maken ze unique in de optiek, een perfecte match voor de moderne vrouw van vandaag.

OVER MARC CAIN
Marc Cain combineert een gevoel van kunst, esthetiek en een houding van "carpe diem", een natuurlijke uitstraling, innovatie en exclusiviteit. Marc Cain is een liefdesverklaring aan de vrouw. 

Wat voor een vrouw is zij? Zij leeft nu, vol zelfvertrouwen, open-minded en nieuwsgierig. Zij voelt zich op en top vrouw en laat dit als vanzelfsprekend tot uitdrukking komen in hetgeen zij draagt.

HTTP - High Technology Transfer Printing

Door het innovatieve Acetaat "HTTP" worden de per seizoen wisselende en daarmee altijd actuele stofmotieven van de Marc Cain modecollectie nauwkeurig en perfect op de monturen afgebeeld.

U zoekt een andersoortige, unieke en modieuze collectie, die de term "brilmode" echt verdiend? Kies voor Marc Cain Eyewear.

MC-Eyewear-Logo_200x35png

Het merk Marc Cain

Sinds de oprichting van Marc Cain in Italië koestert het bedrijf zijn Italiaanse oorsprong met Duitse perfectie. De hoogste eisen aan design, kwaliteit, materialen, de nieuwste productietechnologieën en pasvormen zijn het credo van Marc Cain. Daarom komen de stoffen, geweven stoffen, jerseys en het breigaren rechtstreeks uit Italië. Het breien van de garens op hypermoderne breimachines en de afwerking van de stoffen in de textielverwerkingsprocessen vinden plaats in Duitsland, om de voor Marc Cain bekende kwaliteit en het gewenste draagcomfort te kunnen garanderen. 

De innovatiekracht en het bijzondere van de collecties van Marc Cain vloeien voort uit het Duitse productieproces. Om deze reden is er in Bodelshausen met succes een productie in drie ploegen voor breien, prints en textielafwerking. De eindconfectie, dat wil zeggen het naaien van de kleding, gebeurt in partnerbedrijven in Roemenië en Hongarije, waar meer dan 2000 medewerkers voor Marc Cain werken. 

Marc Cain heeft onderzoek en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Permanente innovatie is de basisvoorwaarde om een eigen productiefaciliteit in Duitsland te kunnen handhaven. Al in de jaren zeventig van de vorige eeuw pionierde Marc Cain met de eerste elektronisch aangestuurde breimachines. In de hypermoderne productieruimtes van de Duitse hoofdvestiging worden sindsdien 100 breimachines gebruikt, waarvan 92 vlakbreimachines en 8 rondbreimachines speciaal voor de productie van kledingstoffen. Met het merendeel van de vlakbreimachines kunnen met de »Knit & Wear-technologie« producten worden gemaakt die het predicaat »100 % Made in Germany« mogen dragen. »Knit & Wear« betekent dat een kledingstuk in één keer wordt gemaakt, dit wil zeggen dat er een kant-en-klaar product uit de machine komt. Nadat het artikel in Bodelshausen is afgewerkt, kan het ook inhouse worden bedrukt. In verband met de grote vraag zijn de collecties van Marc Cain uitgebreid met nog meer »Knit & Wear«-producten. 

Bij Marc Cain is de collectie de ster! Daarbij is de bedrijfsfilosofie gebaseerd op de volgende principes: gevoel voor esthetiek en kunst, verbonden met nonchalance en natuurlijkheid, innovatief denken en exclusiviteit. Mode die altijd een beetje anders is en toch altijd zichzelf. Karaktervol en onmiskenbaar – dat is de visie van de Marc Cain Coordinates. Onder ‘coordinates’ verstaat Marc Cain niet alleen de perfect afgestemde outfit, maar vooral het subtiele samengaan van ogenschijnlijk verschillende componenten.

Marc Cain Collections, het hoofdlabel van het bedrijf, verenigt zinnelijke lijnen met coole, stijlvolle details en weerspiegelt de tijdsgeest met een eigen stijl en klasse. 

Marc Cain Sports is casual kleding en vrijetijdskleding: trendy, sportief en vol levensvreugde. Het label verbindt modern design met functionaliteit en lichaamsbewustzijn. 

Marc Cain Essentials is de interpretatie van tijdloze klassiekers met elegante lijnen, een helder design en zeer hoogwaardige materialen, beïnvloed door actuele modetrends – elegant, vlot, clean.

Marc Cain Additions

De Sportivity Trend: Fitwear Capsule Collection

Marc Cain Bags & Shoes

Marc Cain Beauty: parfum, douchegel, deodorant und bodylotion

Ter inspiratie, beelden van de catwalk!